Мэргэжлийн сургалтанд хамрагдсан байдал:
|
1
|
Монголын малын гаралтай бүтээгдэхүүний аюулгүй байдлын хяналтыг сайжруулах” сургалтанд 2009 онд БНСУ.
|
2
|
2010 онд Японы Сапоро хотод “Ази болон Ази номхон далай орны малын гаралтай бүтээгдэхүүний аюулгүй байдлын менежментын систем” суралцсан.
|
3
|
2011 он “Хүнсний аюулгүй байдал, махны эрүүл ахуйн зарчмууд ба хандлагууд. Албан ёсны хяналт ба хүнсний бизнес эрхлэгчдийн үүрэг, хариуцлага ”
|
4
|
2013 онд Японы Сайтама хотод “Малын тэжээлд микотоксиныг шинжлэх” суралцсан.
|
5
|
2014 онд Хөх хотод “Монголын малын халдварт өвчний тархалт, урьдчилан сэргийлэх техинологи” сургалтанд
|
6
|
2015 онд Японы олон улсын хамтын ажиллагааны байгууллага (JICA)-с зохион байгуулсан (Research of veterinary technical) сургалтанд 7 сар суралцсан.
|
Ажлын туршлага:
|
1
|
Хөдөө аж ахуйн гаралтай хүнсний бүтээгдэхүүнд хөгц, мөөгөнцөр өсгөвөрлөх, төрөл зүйл болон микотоксин тодорхойлох
|
2
|
Мал, амьтны элдэв хордлогот өвчнийг (хүнд метал, алкалоидуд) оношлох,
|
3
|
Вирусээр үүсгэгдэх гахайн өвчин оношлох эсийн өсгөвөр, эсрэгбиемийг илрүүлэх иммунфлуоресценцийн арга, ПГУ,
|
4
|
Зэрлэг амьтантай харьцах мэдээ алдуулалт хийх, дээж авах, задлан шинжилгээ хийх
|
Бүтээл:
|
1
|
Дархан уул аймгийн Хонгор сумын ус, хөрс, ургамал, амьтны дээжинд мөнгөн усны шинжилгээн хийсэн дүн
|
2
|
Мөнгөн усны шинжилгээний дүн
|
3
|
Завхан голын ай сав дагуу гарч буй малын хордлогот өвчний шалтгаан
|
4
|
Бромадиолоны хордлого
|
5
|
Монголд туулайны вируст цусан халдварын анхны тохиолдлыг оношлосон тухай
|
6
|
Хулангийн шилжилт хөдөлгөөнийг тандах, барих болон унтуулах ажлын зарим үр дүн ОҮБХ
|
7
|
Arterial pH and Blood Lactate Levels of Anaesthetised Asiatic Wild Asses (Equus hemionus hemionus) in the Mongolian Gobi Correlate with Induction Time and Improve During Anaesthesia" by Gerritsmann, Hanno; Stalder, Gabrielle; Kaczensky, Petra; Buuveibaatar, Bayarbaatar; Payne, John; Boldbaatar, Sukhbaatar; Walzer, Chris,
|