Албан тушаал: Мал эмнэлэг ариун цэврийн шинжлэгч
Mэргэжил: Малын эмч
Ажилласан жил: 9
Боловсролын зэрэг: Магистр
Мэргэшлийн зэрэг: Ахлах
Мэргэжлийн сургалтанд хамрагдсан байдал: |
|
1 |
2007онд “Хүнсний хордлого, халдвар үүсгэгчид, түүний оношлогоо” японы олон улсын хамтын ажиллагааны агентлаг
|
2 |
2007 онд “Хичээл заах аргачлал, ур чадварын сургалт” Монголын мал эмнэлгийн холбоо
|
3 |
2008онд “Хүнсний ариун цэвэр”-ийн сургалтанд 1 сар БНСУ мал эмнэлгийн эрдэм шинжилгээний хүрээлэн. |
4 |
2012.01.23-25-нд Украйн,Монгол улсын хамтарсан “Хүнс болон малын тэжээлийн аюулгүй байдлын шинжилгээний орчин үеийн аргууд ОУ-ын сургалт” |
5 |
2011 он “Хүнсний аюулгүй байдал, махны эрүүл ахуйн зарчмууд ба хандлагууд. Албан ёсны хяналт ба хүнсний бизнес эрхлэгчдийн үүрэг, хариуцлага ” |
6 |
2012.02.04-17 нд “Хийн хроматограф- масс спектрометр багажаар хүнсний бүтээгдэхүүнд үлдэгдлийн шинжилгээ хийх аргачлал” сургалт |
7 |
2014.03.ЕХ-ны монгол улсын стандарчлалын тогтолцоог боловсронгүй болгоход дэмжилэг үзүүлэх төслийн хүрээнд ЕХ-ны хүнсний аюулгүй байдлын сургалт.
|
8 |
2014.03.27 нд Кодексийн хурал, семинарт оролцов.
|
9 |
2015онд Европын холбооны “МУ-ын стандартчлалын тогтолцоог боловсронгуй болгоход дэмжлэг үзүүлэх” төслийн хүрээнд зохион байлгуулсан “Европын холбооны малын эмийн үлдэгдлийн хяналт, малын эмийн хяналтын тогтолцоо” сэдэвт 5 өдрийн сургалт |
10 |
2016 онд үлдэгдлийн шинжилгээний арга аргийн, батлгаажуулалт |
Ажлын туршлага: |
|
1 |
2007 оноос одоог хүртэл хүнсний ариун цэврийн шинжлэгч эмчээр ажилж байна. |
№ |
Бүтээлийн нэр |
Бүтээлийн төрөл |
огноо |
Тайлбар |
1. |
Хонь, ямаа, нохойн шинэхэн маханд тосны хүчил тодорхойлсон дүнгээс |
Эрдэм шинжлгээний өгүүлэл |
2009 |
Тэргүүн автар |
2. |
Цаа бугын мах, сүүнд хийсэн мал эмнэлэг ариун цэврийн шинжилгээний дүн |
Эрдэм шинжлгээний өгүүлэл |
2010 |
Дэд автар |
3. |
Хонь, ямаа, нохойн шинэхэн маханд тосны хүчил тодорхойлсон дүнгээс |
Эрдэм шинжлгээний өгүүлэл |
2010 |
Тэргүүн автар ХААИС-ийн эрдмийн зөвлөл |
4. |
Баруун бүсийн малын маханд хлораифеникол, авермектин,ивэрмектин үлдэгдэл илрүүлэх тандалтын дүн |
Эрдэм шинжлгээний өгүүлэл |
2011 |
Дэд автар |
5. |
Монгол хонь, ямаа, нохойны махны биохимийн зарим шинж ялгаварлан таних арга |
Эрдэм шинжлгээний өгүүлэл |
2011 |
Тэргүүн автар |
6. |
Монгол хонь, ямаа, нохойны махны биохимийн зарим шинж ялгаварлан таних арга |
Судалгааны ажил |
2011 |
Магистрын ажилын сэдэв |
7. |
Махны төрлийн тодорхойлоход элиза урвал ашигласан дүн |
Эрдэм шинжлгээний өгүүлэл |
2011 |
Дэд автар |
8. |
Махны төрлийн тодорхойлоход элиза урвал ашигласан дүн |
Эрдэм шинжлгээний өгүүлэл |
2013 |
Дэд автар |
9. |
Үхэр, хонь,ямааны мах, сүүнд нитрит, меламин судалгаа, эрсдэлийн үнэлгээ |
Төслийн тайлан |
2013 |
Шинжлэх ухаан технологийн төслийн тайлан |
10. |
Баруун бүсийн малын маханд цацргийн шинжилгээ хийсэн дүнгээс “Баруун бүсийн мал эмнэлгийн чухал асуудлууд 2014” |
Эрдэм шинжлгээний өгүүлэл |
2014 |
Дэд автар |
11. |
Мах, сүү, үр тариа, төмс хүнсний ногоонд хүнсний аюулгүй байдлын судалгаа, эрсдэлийн үнэлгээ |
Шинжлэх ухаан технологийн төслийн тайлан |
2013 |
Дэд автар |