Энэ сургалтыг Бениний хүнсний аюулгүй байдлын хяналтын төв лаборатори, Латин Америк болон Карибын орнуудын текник хамтын ажиллагааны байгууллага, Олон улсын атомын энергийн агентлагаас 2017 оны 3-р сарын 13-наас 24-ны хооронд зохион байгуулсан.
Энэ програм нь 80 цагийн лекц, дадлага, бүлэг, багаар ажиллах зэрэг хөтөлбөртэйгээр дараах гол сэдвүүдийг хэлэлцүүлэв. Үүнд:
- Нийтийн эрүүл мэнд, худалдаанд хэрэглэддэг амьтны гаралтай бүтээгдэхүүний үлдэгдэл, пестицидийн шинжилгээнд өргөн хэрэглэгддэг нарийн арга текник, технологийг эзэмшүүлэх
- Хүнсний бүтээгдэхүүн ялангуяа мах, сүүнээс дээж бэлтгэх оновчтой арга текнологи
- Интерфейс болон радио хүлээн авуур хоорондын сорилоор илрүүлэх шинжилгээ хийх арга текник ба тохиромжтой, тогтвортой изотоп ашиглан нэмэлтээр баталгаажуулах аргачлал
- Амьтны гаралтай бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэл ба худалдаанд бүс нутаг хооронд ихэвчлэн тохиолдож буй үлдэгдэл болон пестицидийн тухай мэдээллийг цуглуулж шинжлэх ухааны үндэслэлтэй судлах
- Олон улсын худалдааны эрх зүйн орчинг бүрдүүлэх болон стандарт гарын авлага боловсруулж, гаргах